safka

safka

lauantai 1. heinäkuuta 2017

Ravintola CRU, Tallinna


LäskinPojan suosikki safkamesta Tallinna, ei pettänyt tälläkään kertaa. Se on loistavaa, että meillä on tuossa vieressä noin hieno kulinaristin herkuttelu keidas. Nyt oli vuorossa paljon kehuttu CRU

CRU lunasti odotukset loistavasti. Koko ruokailukokemus oli taas täydellinen. Ruoka, palvelu ja miljöö. Iso Wow. Ja isona plussana tulee tietysti lompakkoystävällisyys.
LäskiPoika lähti tällä kertaa rakentamaan omaa safka settiä oman mukavuusalueen ulkopuolelta, koska vain siten voi löytää uusia upeita makuelämyksiä, jos aina vetää vaan sen pippuripihvin mediumina ranskalaisille, ei valitettavasti makumaailma kehity suuntaan eikä toiseen.Alkuun LäskillePojalle tuli punajuuritartar, aioli kastikkeella ja pecorinojuustolla. Punajuuri on just siinä listalla mikä on oikeassa määrin loistavaa ja liian dominoivana komponenttina ei niin siistiä. Tällä kertaa se oli just rock. Vahva pecorinojuusto toimi todella hyvin punajuuren kanssa. Loistava annos.


Välikeittona tuli kanttarellikeitto, mikä oli varma valinta, ei voi mennä pieleen, eikä mennyt nytkään. Keitto oli samettisen kuohkeaa ja suussa sulavaa, missä kanttarellin mieto maku pääsi oikeuksiinsa.Pääruokana oli LäskinPojan inhokkia maksaa. Tällä kertaa peuran. Maksa on aina ollut pahaa LäskinPojan mielestä ja sitä on vältelty. Nyt tuli oiva tilaisuus katsoa oppisiko LäskiPoika ymmärtämään maksan päälle, mitä monet niin paljon aina ylistävät. Annos oli loistava. Maksa oli sopivasti rosee ja maksa suli suuhun. Ei voi sanoa muuta, kun iso suositus maksan ystäville. Valitettavasti LäskistäPojasta ei tullut maksan ystävää ja näin päästiin siihen tulokseen, että maksa siirtyy LäskinPojan NoGo-listalle sillin, silakan ja kilohailin kanssa. Maksan maku ei vaan ole LäskinPojan juttu.Jälkkärin virkaa toimitti tällä kertaa creme brulee savupekoni marengilla, ei siinä kyllä suoranaisesti mitään pekonia ollut, mutta loistava maku kokemus. Ensimmäisen sekunnin annos maistui suussa savupekonille, josta maku taittui poltetun kinuskin puolelle. Todella hyvä ja erikoinen annos.


 Ihana kaunis vaimoni söi alkuun mustekala carpaccion ja pääruokana hänellä oli villi ankkaa ( wild duck). Molemmat annokset olivat todella hyviä. Ja ankka annos koostui ankan fileestä sekä reilusta koipipalasta. Eli annokset olivat myös todella hyvän kokoisia.Juomapolitiikka oli vähän shampanjaa ja pinkGT, joka oli todella loistava, LäskiPoika unohti harmikseen kysyä ginin valmistajan josta pinkGT tehtii. Oli kyllä loistava GT. Sekä punaviiniä kauniimmalle.

Ravintolan palvelu oli ensiluokkaista. Todella ystävällistä ja ammattitaitoista. Tarjoilijat kertoivat annoksista ja juomista paljon faktaa sekä jäivät sopivaksi hetkeksi juttelemaan ylipäätään ruuasta.

Ravintola CRU oli täyden viiden LäskinPojan tähden arvoinen kokemus ja kiilaa itsensä tällä ihan Tallinnan parhaiden paikkojen joukkoon.

LäskinPojan tähdet

Ruoka 5/5
Palvelu 5/5

Hinta/laatu 5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti