safka

safka

torstai 22. kesäkuuta 2017

Ravintola Via Tribunali, Stadi
Päivällä iski jäätävä pitsan himo LäskillePojalle. Ja LäskiPoika muisti, että Stadiin oli avattu uusi, kuulemma loistava pitsamesta Senaatintorin kupeeseen. Nimi ei tullut mieleen vaan muistijälki oli jostain vaikeasti lausuttavasta nimestä. KVG ja asia selvisi. Paikkahan oli Sofiankadulle avattu napolilainen pitsaravintola Via Tribunali. Wow, siellä olisi se oikein Napolista asti raahattu oikea saatanan painava aito oikea pitsauuni. Vesi kärsässä LäskiPoika kaivoi paikan nettisivut esille ja selvitti aukioloaikoja. Jees paikka auki joka päivä ja rock’n roll. Vielä näin juhannuksen kynnyksellä LäskiPoika varmisti ravintolan facebook sivuilta, että paikka tosiaan on auki. Samalla LäskiPoika tiedusteli  facebook viestillä miten paikka olisi auki la-su akselilla. Mutta tänään on torstai ja paikka auki eli ei muuta, kun menoksi ja kohti höyryävää pitsauunia. Siis sitä Napolista asti raahattua.
Kello oli jo pitkälle yli puolen päivän, ja LäskilläPojalla alkoi olemaan infernaalinen nälkä, mutta onneksi Napolista tilattu helvetin raskas, se aito pitsauuni oli enää muutaman minuutin odotuksen päässä.
Auto parkkiin ja juoksu jalkaa kohti ravintolaa, pitsan kuvat kiiluen silmien verkkokalvolla. Rivakka nykäys ravintolan oven kahvasta, ja WTF ( on amerikkaa ja K-18 tekstiä) ovi ei hievahtanutkaan. No jospa nyt kävi snadi stiblu LäskillePojalle ja ovi aukeaakin työntämällä. Uusi yritys ja rivakka työntö ovea kohti. Ei saatana tapahtunut edelleenkään mitään. Snadi ihmettely että mitäs nyt. Nettisivujen ja FB uudelleen tavaus ja kyllä siellä lukee ”auki nyt”.  Tilanteen alkaessa selviämään LäskillePojalle, alkoi samaan aikaan veren paineet myös nousemaan. Ei saatana tää paikka on kiinni ja nälkäkuoleman partaalla oleva LäskiPoika ei tule tänään saamaan sitä aitoa, saatanan painavassa oikeassa pitsauunissa paistettua aitoa napolilaista pitsaa tähän pitsan himoon. Näköjään ravintolan henkilökunnan kaikki voimat olivat ehtyneet sen oikean todella painavan napolilaisen pitsauunin raahaamiseen pelipaikoille ja ravintola oli laittanut jo nyt lapun luukulle, tosin se lappu oli näkymätön. LäskinPojan harmitus oli nyt sitä luokkaa että Via Tribunaali saa tällä näytöllä toistaiseksi Suomen paskin pitsa tuomion. Koska paskaakin pitsaa paskempi juttu on se, että ei saa pitsaa ollenkaan.  Eikä sekään auttanut että puoli neljän aikaan pitsauunin raahaamisesta väsynyt henkilökunnan edustaja vastaa FB viestiin että paikka on la ja su kiinni.  Ei naurattanut LäskiäPoikaa.

No pitsa himo oli edelleen kova, joten pitsa oli nyt saatava. Ja pitsat löytyivät jo hyväksi havaitusta Dennis pitsaketjun paikasta. Dennis on aina tarjoillut hyvän valikoiman pitsoja laadukkailla täytteillä ja niin se teki nytkin. Ohut pohja ja laadukkaat ja runsaat täytteet tarjoava pitsa ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa, Dennis Rokkaa. Palvelu oli just sellaista kun pitseriassa yleensä on, eli korutonta mutta asiallista. Dennis pelasti LäskinPojan päivän.


Via Tribunaali jää nyt testaamatta koska LäskinPojan aika on kallista ja rajallista, niin ei viitsi aina turhan takia ravata oven takana koputtamassa jos kerran ravintola pitää oviaan kiinni miten sattuu.

Ei muuta, kuin hyvää Juhannusta kaikille LäskinPojan lukijoille.

LäskinPojan tähdet:

Via Tribunali
Ruoka -/5
Palvelu -/5
Hinta / laatu -/5

Dennis
Ruoka 4/5
Palvelu 2/5
Hinta/ laatu 4/5Ei kommentteja:

Lähetä kommentti