safka

safka

tiistai 6. kesäkuuta 2017

Ravintola Sogno, Stadi


Huh huh, burgeri ähky alkaa väistymään ja LäskinPojan on aika palata takaisin kehiin ja lähteä kohti uusia ruokaseikkailuita. Nyt frendin kanssa syömään ja hänen valinta oli Töölössä sijaitseva italialainen ravintola Sogno. Paikka näytti loistavalta. Vaikka oli tiistai, oli paikka ihan täynnä. LäskinPojan mielestä paikan sisustus oli todella magee. Ja paikka huokui hyvää fiilistä. Lähtökohdat olivat loistavat hyvälle ruokatapahtumalle.
Tarjoilija otti nopeasti juomatilaukset vastaan ja juomatkin tulivat nopeasti pöytään. Se hyvä juttu. Meillä meni hetki menua tavatessa, koska oli monta hyvältä kuulostava vaihtoehtoa. Sognon menussa oli heidän illan maistelumenu, missä oli pari alkupala sekä päivän liha- tai kalavaihtoehto sekä jälkkäri. Tarjoilijalle oli liian vaikea kysymys, kun tiedustelimme noita vaihtoehtoja että mitä ne mahtavat olla. Hän totesi että ei tiedä, mutta menee kysymään. Ja se kysyminen kesti. Kesti niin kauan, että sen tarjoilijan työvuoro ehti päättyä koska sen ikuisuuden odottelun jälkeen meillä vaihtui tarjoilija. Tämä kyllä tiesi menun vaihtoehdot. Vaihtoehdot eivät houkuttaneet eli tilattiin sitten suoraan listalta.
Alkupalaksi LäskiPoika valitsi grillattua mustekalaa. Annos oli ihan Ok ja mustekala oli juuri hyvin rapeaksi grillattu, mutta majoneesi joka oli tarkoitettu sen kastikkeeksi ei oikein toiminut. Samoin annos oli todella pieni. Välisafkaksi vedettiin rapu-avokado risotto. Nyt räjähti tajunta. Wow miten loistava annos. Maut, koostumus ja ulkonäkö kaikki kohdillaan. Yksi parhaista risotoista mitä LäskiPoika koskaan syönyt. Siitä täydet pisteet.


Pääruoka oli vaikea valita listalta mutta kun naapuri pöytään tuotiin ”suorakaiteen” muotoinen pitsa puualustalla oli LäskiPoika myyty. Pitsa, se olisi nyt LäskinPojan  pääruoka valinta. Listalla oli mielenkiintoisiä pitsa vaihtoehtoja, joista valittiin nyt vähän erikoisempi. Täytteet pitsaan olivat parmankinkku, avokado ja viikuna. Pitsa oli ulkoiselta olemukseltaan Master piece, mutta monin kakku päältä kaunis. Pitsa oli iso pettymys. Sen lisäksi että noiden täytteiden maku maailma ei sopinut yhtään yhteen, oli pitsan pohja löysä ja mauton. Samoin lämmin avokado ja makea viikuna oli ihan jäätävä yhdistelmä. Siitä ei niin paljon miinusta koska siihen vaikuttaa myös testaajan omat maku mieltymykset. Mutta muuten mauton ja löysä pitsa ei pisteitä kerännyt.

Jälkiruoka oli paperilla kanssa kova mutta toteutus oli susi. Mascarpone porkkanakakku. Lattea ja hieman kuiva, kuvaa parhaiten jälkkäri annosta. Mahdollisuudet olisi ollut vaikka mihin. Annoksen olisi pitänyt olla kuohkea, täyteläinen ja makea, maukas kokonaisuus. Nyt ei jatkoon.

Tarjoilu oli ystävällistä mutta hidasta. Siitä iso miinus, että tarjoilija ei tiennyt mitkä oli menuun pääruokavaihtoehdot, päivän kala annoksen jätin suosiolla kysymättä, koska muuten olisi varmasti mennyt seuraavan vuorokauden puolelle koko syöminen. Veden tuonti pöytään tuntui myös erittäin vaikealta ja hitaalta. Okei talo oli ihan täynnä, mutta sehän ei ole asiakkaan eikä ainakaan LäskinPojan vika.
Yhteenvetona kivasti sisustettu ja laitettu paikka mihin kannataa ja pitää mennä syömään risottoa, koska se aivan taivaallisen hyvää. Se on niin hyvää että sen takia voi kestää jopa hitaan palvelun
Läskipojan tähdet
Ruoka 3/5
Palvelu 2/5

Hinta/laatu 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti