safka

safka

keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Ravintola Aito, Stadi

LäskiPoika on alkanut downshiftaamaan, joten ravintola tuli valittua tällä kertaa ale laarista. Table online on ihan kätevä mesta varata pöytä ja niillä on näköjään myös hyviä tarjouksia, kun varaa paikan heidän sivujen kautta. Nyt lokakuun tarjouspaikkana oli Ravintola Aito, Töölöstä. Tarjous koski paikan neljän ruokalajin päivän menua. Menulle jäi hintaa 28€/turpa, kun normaali hinta olisi ollut 48€ eli siis hyvästä tarjouksesta oli kyse. Downshiftaava LäskiPoika tartui innoissaan tarjoukseen.

Ravintola Aito oli mukavan intiimi ja pieni paikka Museokadulla. Meidät ohjattiin ystävällisesti pöytään ja juomatilaus otettiin välittömästi. Superii J

LäskiPoika hullutteli ja otti GT:n kurkku siivulla eli Hendrick’s tonicin, ja kaunis vaimoni otti kuohuviiniä. Koska LäskiPoika downshftaa, niin shampanja ei olisi tullut nyt kysymykseen. Alkudrinkit tuli rivakasti ja heti perään tarjoiltiin keittiön tervehdys, joka oli graavia siikaa ja mummon kurkkua. LäskillePojalle ei kyllä ikinä selvinnyt, että kenen mummon kurkkuja siinä sitten vedeltiin kurkusta alas.
Menu ensimmäinen veto oli maa-artisokkaa kolmella eri tavalla vuohenjuusto creme kera. Annos oli kivan näköinen ja kivan makuinen, vuohenjuusto creme jopa aiheutti lievää wow fiilistä.


Toinen veto oli wow fiiliksen aiheuttanut, savusärkeä palsternakka keitossa. Annos oli todella hyvä, keiton koostumus oli super samettinen ja savusärjestä sopivasti keittoon levinnyt savun maku räjäytti makuhermot. Upea annos.


Pääruoka oli taas Läskille pojalle pettymys, sitä saatanan pitkään haudutettua kantturaa. Ei helvetti, milloin tämä kammotus poistuu ravintoloiden menuista. Joo tiedetään, että on mageeta näyttää, että ihan sama mikä kantturan osa on kyseessä niin meidän kokki kypsentää sitä vaikka vuoden, jotta siitä tulee mureaa ja pehmeää. No tulee, mutta kun se on silti ihan paskaa. Tällä kertaa kanttura, mitä oli haudutettu taas koko viikko, oli lammas.
Jotta ei ammuta ihan kokonaan annosta, vaikuttaa siihen myös LäskinPojan oma inho ko. annosta kohtaa. Jos se jätetään pois, niin annos oli genressään ihan ok.Jälkkäri osastoa edusti syksyn teemaan sopiva raaka-aine, puolukka. Annoksessa oli siis puolukkaa, jugurttia, jotain ruohetta sekä valkosuklaata. No jos siinä oli valkosuklaata, niin sitä oli kyllä sitten niin vähän, että LäskiPoika ei sitä maistanut, vaikka valkosuklaa nimenomaan on LäskinPojan makuhermoja erittäin positiivisesti stimuloiva tuote. Annos oli silti ihan jees.


Palvelu oli ripeää, ystävällistä ja ammattitaitoista. Eli juuri sellaista, kun tämän tason paikassa kuuluukin olla. Ravintola Aito oli positiivinen kokemus kokonaisuutena ja voin kyllä suositella varauksetta. Näin tarjoushinnoin hinta / laatusuhde tietysti olisi 5 /5 mutta kun normaali hintaan vertaa, niin se kantturan pala rokottaa yhden tähden. Ja vaikka kaikki on kaikille saman hintaista lompakon paksuuteen katomatta, niin kyllä se Suomessa on perseestä, että jos tilaa muutaman alkoholi annoksen niin lasku pomppaa heti melkein tuplaan. Meillä oli 4 annosta alkoholia, LäskilläPojalle GT ja Vaimolla yksi skumppa ja lasi valko- ja punaviinä ja kun laskusta safkan osuus oli 56€ niin just ja just selvittiin 100€ setelillä.  


LäskinPojan tähdet

Ruoka 4/5
Palvelu 4/5
Hinta/laatu suhde 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti