safka

safka

lauantai 25. marraskuuta 2017

Ravintola Pastis, Vol. 2, Stadi


LäskilläPojalla oli tossa syksyllä hääpäivä numero kaksi, edellisen hääpäivän numero ykkösen LäskiPoika unohti. Nyt oli otettu vahingosta vaarin ja jo hyvissä ajoissa varattu pöytä jo kertaalleen loistavaksi havaitusta ravintola Pastiksesta. Tälläkin kerralla Pastis oli super. Kokonaisuus kiilaa ehdottomasti Suomen parhaimpiin.
Pastis tarjoilee konstailematonta ruokaa, ranskalaisen keittiön tapaan. Paikan voi kyllä kategorioida fine dinning paikaksi, mutta annokset ovat reilun kokoisia ja LäskillePojalle 4 annosta täytti lihavahkon pytyn todella hyvin. Palvelu tietysti ihan huippua. Pastis tarjosi sellaisen ruokaelämyksen, että koko viikon oli hymy naamalla. Vaikka LäskinPojan toleranssi huippusuorituksiin on noussut, niin Pastis veti nyt sellaisen.LäskiPoika söi alkuun vasikkatartar pihvin tonnikalakreemillä.
 Annos oli erittäin maukas. Kaikkea oli sopivasti ja lihan laatu oli super. Samoin tonnikalakreemi toi oman loistavan makumaailman annokseen. Tätä yhdistelmä ei tartar pihvissä ole ennen tullut maistetuksi. Ja yhdistelmä toi loistavasti.Väliruokana LäskilläPojalla oli meiramisuolattua siikaa, punajuurikreemiä ja pikkelöityä kanttarellia. Annos oli yhtä makujen ilotulitusta. Vaikka annoksessa oli paljon eri komponentteja, oli annos rakennettu kuitenkin siten että miedon makuinen siika ei jäänyt muiden makujen alle.

Kauniimpi osapuoli otti alkuun Pastiksen simpukat, annos oli hyvän kokoinen ja maku tietysti huippua.

Pääruoka oli molemmilla härän sisäfilettä. Sisäfile palat olivat reilun kokoisia ja tietysti oikeaan kypsyyteen vedettyjä. Lihan laatu oli suussasulava. Eli pihviveitsi leikkasi omalla painollaan lihaa. Myös suola ja pippuri asiat olivat kunnossa. Todella super pihvi annos.
Lisukkeena meillä oli tryffeliöljyssä paistetut ranskalaiset sekä paahdettua kukkakaalia ja mantelia. Molemmat lisukkeet olivat niin hyvät, että jo pelkästään niiden takia paikkaa voi suositella. Ranskalaiset maistuivat oikeasti tryffelille ja omasta mielestä nämä ranskalaiset ovat ehkä parhaat mitä olen koskaan syönyt.

LäskillePojalle jäi tietysti tilaa jälkiruualle ja listalta valikoitui lakritsi-suklaaganache ja vadelmasorbetti annos. Annos oli visuaalisesti näyttävä ja maullisesti aivan huippu. Lakritsi-suklaa yhdistettynä täyteläiseen vadelmaan oli tajunnan räjäyttävä yhdistelmä.Juomapuolena oli perus Napue GT, ja kauniimpi osapuoli veti lasin shampanjaa, lasin valkoista ja punaista menun kanssa. Viinit tietysti sopivat loistavasti menuun. Ja kuulemma hyvin kupliva shampamja oli toimiva veto aperatiiviksi.

Palvelusta sen verran että se oli ihan huippu tasoa, parempaa ei voisi enää edes toivoa.  Pöydän inhimillinen lasku kruunasi illan, ja Pastiksesta oli helppo lyllertää kotisohvalle makaamaan. Iso kiitos Pastikelle, teitte meidän illan.

LäskiPojan tähdet

Ruoka 5/5
Hinta/laatu 5/5
Palvelu 5/5Ei kommentteja:

Lähetä kommentti