LäskilläPojalla oli tossa
syksyllä hääpäivä numero kaksi, edellisen hääpäivän numero ykkösen LäskiPoika
unohti. Nyt oli otettu vahingosta vaarin ja jo hyvissä ajoissa varattu pöytä jo
kertaalleen loistavaksi havaitusta ravintola Pastiksesta. Tälläkin kerralla
Pastis oli super. Kokonaisuus kiilaa ehdottomasti Suomen parhaimpiin.
Pastis tarjoilee
konstailematonta ruokaa, ranskalaisen keittiön tapaan. Paikan voi kyllä
kategorioida fine dinning paikaksi, mutta annokset ovat reilun kokoisia ja
LäskillePojalle 4 annosta täytti lihavahkon pytyn todella hyvin. Palvelu
tietysti ihan huippua. Pastis tarjosi sellaisen ruokaelämyksen, että koko
viikon oli hymy naamalla. Vaikka LäskinPojan toleranssi huippusuorituksiin on
noussut, niin Pastis veti nyt sellaisen.
LäskiPoika söi alkuun vasikkatartar
pihvin tonnikalakreemillä.
Annos oli erittäin maukas. Kaikkea oli
sopivasti ja lihan laatu oli super. Samoin tonnikalakreemi toi oman loistavan
makumaailman annokseen. Tätä yhdistelmä ei tartar pihvissä ole ennen tullut
maistetuksi. Ja yhdistelmä toi loistavasti.
Väliruokana LäskilläPojalla
oli meiramisuolattua siikaa, punajuurikreemiä ja pikkelöityä kanttarellia.
Annos oli yhtä makujen ilotulitusta. Vaikka annoksessa oli paljon eri
komponentteja, oli annos rakennettu kuitenkin siten että miedon makuinen siika
ei jäänyt muiden makujen alle.
Kauniimpi osapuoli otti
alkuun Pastiksen simpukat, annos oli hyvän kokoinen ja maku tietysti huippua.
Pääruoka oli molemmilla härän
sisäfilettä. Sisäfile palat olivat reilun kokoisia ja tietysti oikeaan
kypsyyteen vedettyjä. Lihan laatu oli suussasulava. Eli pihviveitsi leikkasi
omalla painollaan lihaa. Myös suola ja pippuri asiat olivat kunnossa. Todella
super pihvi annos.
Lisukkeena meillä oli
tryffeliöljyssä paistetut ranskalaiset sekä paahdettua kukkakaalia ja mantelia.
Molemmat lisukkeet olivat niin hyvät, että jo pelkästään niiden takia paikkaa
voi suositella. Ranskalaiset maistuivat oikeasti tryffelille ja omasta mielestä
nämä ranskalaiset ovat ehkä parhaat mitä olen koskaan syönyt.
LäskillePojalle jäi tietysti
tilaa jälkiruualle ja listalta valikoitui lakritsi-suklaaganache ja
vadelmasorbetti annos. Annos oli visuaalisesti näyttävä ja maullisesti aivan
huippu. Lakritsi-suklaa yhdistettynä täyteläiseen vadelmaan oli tajunnan
räjäyttävä yhdistelmä.
Juomapuolena oli perus Napue
GT, ja kauniimpi osapuoli veti lasin shampanjaa, lasin valkoista ja punaista
menun kanssa. Viinit tietysti sopivat loistavasti menuun. Ja kuulemma hyvin
kupliva shampamja oli toimiva veto aperatiiviksi.
Palvelusta sen verran että se
oli ihan huippu tasoa, parempaa ei voisi enää edes toivoa. Pöydän inhimillinen lasku kruunasi illan, ja
Pastiksesta oli helppo lyllertää kotisohvalle makaamaan. Iso kiitos Pastikelle,
teitte meidän illan.
LäskiPojan tähdet
Ruoka 5/5
Hinta/laatu 5/5
Palvelu 5/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti