LäskilläPojalla oli ihan
jäätävä krapula, ja koska krapula ei ollut suunniteltu, oli samalle päivälle
varattu fine dinning ruokailu uudessa Eevert ravintolassa. Läskipoika oli siis
super lähellä perua koko syömisen mutta ruokaseuraa kohtaan se olisi ollut
epäreilua, joten Läskipoika lähti henkisestä ja fyysisestä pahasta olosta
huolimatta raahautumaan kohti Evevertti ravintolaa. Se kyllä kannatti. Ruokailu kokemus oli
Eevertissä niin kova, että krapula sai kyytiä, ja elämä alkoi palautumaan
LäskillePojalle.
Ruokamatka oli yhtä
ilotulitusta ja kun palvelukin oli huippua,on Eevert ottanut kärkipaikan Stadin
ruoka skenessä.
Eevertin miljöö oli loistava,
varmaan yksi hienoimmista mitä stadissa on. Alvar Aaltoa joka paikassa, kohde
rakennuksesta alkaen. Muutenkin kaikki oli suomalaista designia. Iittala oli
hyvin esillä. Samoin vahva yhteistyö Kyrö Distillerin kanssa näkyy heidän
tuotteiden vahvana isona edustuksena listalta. Nyt piti jättää Kyrön tuotteet
muille koska tällä hetkellä LäskiPoika ilmoittaa itsensä absolutistiksi. 8 ruokalajin päämenu oli tietysti menu Kyrö
johon saa heidän tuotteistaan tehdyn juomapaketin, jos siltä tuntuu. Tällä
kertaa 8 lajia tuntui oloon nähden liian kovalta, niin valittiin 6 ruokalajin
menu, limpparilla tietysti.
Menu oli rokkia alusta
loppuun. Ekana vetona tuli ehkä koko menun kovin veto, punajuuri tykitys
juustolla ja lakritsilla höystettynä. Maku oli jotain ihan käsittämättömän
jäätävän hyvää. Lakritsin vivahde sekoitettuna punajuureen oli jotain sairasta,
mutta erittäin hyvällä tavalla.
Toisena vetona tuli
kotimaista hirven pastramia. Annos oli tömäkän hyvä. Rapeaksi paistetut ohuet
vihreät sulivat, pehmeän ja mehukkaan hirven lihan kanssa LäskinPojan kitaan.
Annos kolme oli tattia,
kotimaista tietenkin. Toimiva kokonaisuus kotimaista metsää, joka vei kielen
mennessä.
Neljäs veto oli kalaa. Kalan
roolissa tällä kertaa oli rautu. Annos oli erittäin perinteinen paistettu
kala-annos. Loistava sellainen tosin. Perunahässäkkään oli kivasti laitettu
ripaus sitruunaa, joka maistui hyvin, peittämättä raudun puhdasta kalan makua.
Jälkisafka osuuden aloitti
kotimaiset juustot, joita oli kolmea eri sorttia. Kaikki hyviä. Varsinkin se
homeversio. Juustojen kylkeen oli tehty lakkavaniljahilloke. Johan oli rock
maku matka. Sairaan hyvät juustot.
Viimeinen veto oli karpaloa,
lakritsia ja paahdettua kauraa. Lopetukseen aivan loistava veto, Karpalo,
lakritsi ja paahdettu kaura, helli LäskinPojan makuheroja, että tämän kokemuksen
jälkeen krapula oli laskenut tasolle 5 tasosta 10+ J
Kokonaisuutena koko ruokailu
oli iso WOW, samanlaiseen WOW fiilikseen ei ole Suomessa vähän aikaan päästy.
Ehdottomasti kovimpia paikkoja Stadissa tällä hetkellä. Helposti täydet tähdet.
LäskinPojan Tähdet
Ruoka 5/5
Palvelu 5/5
Hinta/ laatu 5/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti