Viime aikoina Läski on vaan
käynyt syömässä uusissa, uuden genren ja fine dinnigin kyllästämissä paikoissa,
vaikka Stadissa on monta legendaarista, vanhaa
loistavaa ravintolaa. Kestosuosikki Kosmos pärjää edelleen loistavasti omalla
konstailemattomalla konseptilla koko ajan kiristyvän ruokapaikka kilpailun
keskellä.
Nyt Läski ajatteli käydä
kokeilemassa, miten Saslik pärjään tämän päivän ravintola kulttuurissa. Saslik
nimittäin oli Läskin ykköspaikka Stadissa 90-luvulla. Nyt on hauska nähdä miten
he ovat pysyneet kehityksen perässä.
Saslik pärjäsi juuri niin
hyvin, kun tänä päivänä kommunismi ja Neuvostoliito voi pärjätä. Eli huonosti.
Tällä kertaa ajan hammas oli puraissut ison palan Saslikin magiikasta pois ja
ruokakokemuksen jälkeen oli päällimmäisenä tuntemuksena iso pettymys ja tyhjä
lompakko.
Listalla oli samat vanhat
klassikko annokset ja niitä tilattiin nostalgisessa mielessä
Läski otti alkuun
karhupelmenit. Pelmenit olivat ihan ok, hyvä koostumus mutta maku jäi jollain
tapaa hieman vaisuksi. Samoin annos oli 18€ alkupalaksi naurettavan pieni.
Ellei jopa surkea.
Pöytäseurueessa osa otti
venäläisen alkupalalajitelman, mikä on yleensä ollut suhteellisen tukeva ja
kattava, mitä sopisi odottaa 26€ hintaan, siis per henkilö. Annos oli surkea,
siis kooltaan. Eikä siinä nyt hirveän erikoista kattausta ollut muutenkaan,
kiva leikkelelajitelma, pieni muikku ja hapankaalia ja perunaa kaiken muun
edestä. Ei siis sekään jatkoon.
Pääruokana syötiin se annos,
mikä 90-luvulla sai viereisen pöytäseurueen annoskateudesta vihreäksi, jos
olivat menneet tilaamaan jotain muuta. Eli siis Iivanan miekkaa tilattiin.
Annos on näyttävä, kuumalla parilalla tuodaan lihavarras, joka on lyöty siis
miekkaan. Annoksessa on nautaa, lammasta, ja pekonia. Lihapalaset ovat tietysti
fileetä ja medium on suositeltu paistoaste.
Annos tuli pöytään oli se
visuaalisesti juuri sitä mitä odotettiin, sihisevällä pannulla iso miekka
täynnä lihaa. Annoksen lisukkeet olivat parilalla lihan alla. Lisukkeina oli
vihanneksia, juureksia, sieniä ja tietysti helvetisti perunaa ja hapankaalia.
Annos oli näyttävä mutta
siihen se sitten jäi. Lihaa oli loppu pelissä aika vähän ja siitäkin suurin osa
lammasta, itse härän fileetä oli varmaan 100g / henkilö. Tämä annoshan tehdään
vähintään kahdelle ja hintaa
tulee 37€/ henkilö. Luulisi siihen hintaan
saavan härkää vähän enemmän. Liha oli myös mennyt yli, eli well done. Eli joko
Saslik epäonnistui todella pahasti tai sitten Läskin makumaailma on kehittynyt
vuosin varrella niin paljon, että aika vaan kuultaa muistot ja silloin kun ei
tiennyt paremmasta niin toi Iivanan miekka oli kova juttu. Onneksi 37€ sai reilusti hapankaalia ja
perunaa. Ei jäänyt nälkä. Nyt oli sen verran iso pöytä seurue ja kun annos oli
vielä jaettava ( mitä Läski vihaa yli kaiken ) ei ollut nyt valittamisen
paikka. Ja luulen että se ei olisi auttanut, annos olisi tullut samanlaisen
uudestaan.
Jälkiruoka oli myös 90-luvun
klassikko Romanovin uunijäätelö. Ja se oli juuri yhtä hyvä, kun silloin
muinoin. Se pelasti iltaa jonkun verran. Siis se on niin hyvä, että sen voisi
mennä ihan pelkästään syömään sinne. 24€ ja saa syödä koko annoksen itse, ja
sen verran iso se on, että kyllä siitä ainakin välipalanälkä lähtee
Läskiltäkin.
Palvelu oli ihan asiallista,
ei mitään huippu suoritusta, mutta ei siitä voi mitään huonoakaan sanoa.
Yhteenvetona voisi sanoa,
että tolla rahalla pitäisi saada paljon parempaa ruokaa. Eli en voi suositella
Saslikkia millään lailla, ellei välttämättä halua kokea palaa 80-90-luvusta ja
sen ajan huippu ravintolasta. Sen jälkeen voi verrata Stadin tämän päivän
tarjontaa ja iloisesti todeta, että onneksi meillä on menty suuri harppaus
parempaan suuntaan koko ruokaravintola genressä. Harmi että osa on oikeasti
jäänyt kivikaudelle. Minne Saslik valitettavasti tällä hetkellä kuuluu.
Ruoka 2/5
Palvelu 3/5
Hinta/laatusuhde 1/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti