safka

safka

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Ravintola Masu, Stadi






Jo jonkin aikaa auki ollut asian bistro Masu tarjoilee loistavan makujen ilotulituksen kaikilla herkuilla. Masua isännöi huippu kokki Hans Välimäki. 
Sen jälkeen, kun Välimäki laittoi Chez Dominiquessa lapun luukulle, on hänen luomuksensa olleet loistavia. Dominique oli siis myös loistava mutta annokset olivat niin luokattoman pieniä, että vaikka veti 10 ruokalajin menun niin maha oli sen jälkeen yhtä tyhjä kun lompakko. Ja sehän ei Läskin mielestä ollut reilua. Dominiquen jälkeen oli vuorossa todella loistava Rikhard von Trappe joka jostain syystä ei kauaa ollut pystyssä, vaikka oli aivan loistava. Nyt kuitenkin Masu korjaa potin olemalla ehdottomasti näistä paras. Hintalaatu suhde on myös todella hyvä. Nyt syöty seitsemän ruokalajin illallinen räjäytti tajunnan ja Läskin pikku pytty täyttyi siitä myös piripintaan, ja lompakkoon jäi vain 69€ lovi. Sen jälkeen oli helppo lyllertää hymyssä suin kotiin. Masun suoritus oli niin kova, että tällä hetkellä Läski rankkaa sen yhdeksi Stadin parhaista paikoista. Siis Masulle erittäin iso suositus.



Mitä sitten syötiin. Läski siis veti 7 ruokalajin tykityksen missä ei ollut kun yksi keskinkertainen annos ja sekin sen takia että siinä oli Läskin inhokki raaka-ainetta. Tofua. Joku tietysti saattaa jopa tykätä siitä, eli tässäkin siis kaaduttiin henkilökohtaiseen maku ongelmaan. Onneksi tämä tofu juttu aloitti menuun ja keiton liemi oli silti todella loistava ja tujakka. Ei oltu säästelty chiliä. Seuraavat kuusi annosta olivat yhtä makujen vuoristorataa ja ilotulitusta. 




Annos numero 2 oli talon oma versio tartar pihvistä, siinä oli kaikki ainekset sekoitettu jo valmiiksi ja pihvistä oli tehty valmis suupala, joka hyväili makuhermoja koko rahalla. Todella kova veto. Koko menun toiseksi kovin safka.  




Kolmantena annoksena tuli pöytään talon sushilajitelma. Annoksessa oli neljä nigiriä ankka-, silakka-, makrilli- ja lohinigirit. Joista jokainen oli loistava, jopa silakka toimi yllättävän hyvin. 



Neljäs veto oli possu bunssi, no kuva kertokoon enemmän, eli possun lihaa leivän välissä. Vähän niin, kun mini burgeri. Annos oli erittäin hyvä, possun liha oli suussa sulavaa ja muut maut annoksessa olivat oikein kivoja. 




 Viiden annos oli ankkaa, jolla koko pankki räjäytettiin. Annos on yksi koskaan parhaita annoksia mitä Läski on tunkenut kitusiinsa. Ankka oli rapeaa ja suussa sulavaa, sekä lisukkeena ollut pannukakku oli jotain mitä ei voi sanoin kuvailla. Ravintolan menussa annoksesta kerrotaan näin.
” Hoisinkastikkeessa marinoitua paistettua ankanrintaa, mustalla Perigordin tryffelillä ja kalakastikkeella maustettua aasialaistyyppistä pannukakkua, wokattuja kuningasvinokkaita ja chiliä.”
Jos ei paikka muuten ala kiinnostamaan niin tämä annos kannatta käydä syömässä. Vaikka ihan omana yhden annoksen menuna. 



Toinen pääruoka oli kalaa, jossa kalan osuutta näytteli kuha. Annos oli iso ja hyvän makuinen, tosin edellisen nirvanan jälkeen oli enää paha laittaa paremmaksi. Kuha oli tietysti rapeaksi paistettua ja muut maut oli sen verran easyjä, että eivät peittäneet kuhan mietoa makua. 



Jälkiruokana pöytään tuotiin nyrkin kokoinen maapähkinäkakku, jossa oli päällä ruskistetulla voilla tuunattua jäätelöä ja muita herkkuja. Annos oli iso ja suussa sulava.  Erittäin kova lopetus erittäin kovalle menulle. 

Palvelu oli asiantuntevaa ja erittäin ystävällistä, mitä tämän tason paikassa sopiikin odottaa. 

Ai niin myös drinkit tuntuvat taipuvan tässä paikassa, molempien alkudrinkit olivat todella hyvät ja laadukkaat. 

LäskiPojan tähdet

Ruoka 5/5
Palvelu 4+/5 
Hinta/laatu 5/5 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti