safka

safka

sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Manhattan Steak House, Stadi

Jostain kumman syystä Läski muistaa Manhattan Steak Housen (myöhemmin MSH)
ravintolana, joka sijaitsi Foorumin alakerrassa sen aikaisessa ravintolamaailmassa. Oli muovituolit, tilausnumerolaput sekä tietysti valokuvat annoksista ravintola kopin seinällä. Silloinen kokemus ei ollut kaksinen, siis jos paikka haluaa nostaa itsensä pihvipaikaksi. Kokemus oli silloin verrattavissa ABC:n leike valikoimaan ja ruokailu kokemukseen. Sen takia hieman emmin, kun frendi ehdotti, että käydään syömässä iltapala MSH:ssa. Olin epäileväinen mutta kaveri sanoi, että grillattu kana on siellä ainakin tosi hyvä. Ja pakko se oli frendiä uskoa, äijä työntää 200kg penkistä ja bodaa. Niin kyllä silloin tiedetään, onko grillattu kana hyvä vai ei.

Siispä suunnistimme Etelä-Espalle jossa, kyseinen kiska sijaitsee. Läski oli yllättynyt, MSH oli siisti ihan oikea ravintola, jossa oli pöytiintarjoilu ja kaikki. No tosin, jos paikka on ollut pystyssä 1986 vuodesta asti niin onhan siinä ajassa ehtinyt paljon muuttua Foorumin muovituolien. Ja jotain on ollut pakko tehdä oikein ja hyvin että 30 vuoden jälkeen vielä painetaan pihvejä ulos grillistä.
Läski alkoikin uskoa, että ruokailukokemus tulee olemaan hyvä.

Alkupaloja ja jälkkäriä ei nyt vedetty, koska oli ihan pikainen iltapala kyseessä. Keskityttiin siis olennaiseen eli siihen pihviin. Läski tilasi 300g naudan sisäfileen aurajuustokastikkeella ja bataatti ranuilla.
Annokset tulivat nopeasti ja annoksen ulkonäöstä päätellen pystyi jo kertomaan, että positiivinen kokemus olisi tulossa.
Pihvi oli murea ja suussa sulava. Kypsyys oli juuri sitä mitä pyydettiin samoin suolan ja pippurin määrä oli sopiva, joten annoksesta ei voi sanoa mitään huonoa. Aurajuusto kastike oli maukas ja sitä oli riittävästi. Bataatti ranut olivat myös todella onnistuneet. Niin onnistuneet että uskaltaisin sanoa, että ovat yhdet kaupungin parhaista. Tällä annoksella MSH pystyy seisomaan rinta rottingilla isojen poikien Stefansin ja Goodwinin rinnalla.
Hintalappu oli annokselle myös duunari ystävällinen, mikä tietysti on aina hyvä.
MSH siis tekee juuri sen mitä omilla netti sivuillaan lupaa: Suomessa jo vuodesta 1986 toimineet Manhattan-ravintolat tunnetaan herkullisista pihveistään, edullisista hinnoistaan sekä nopeasta ja ystävällisestä palvelusta.”Grillattu kana-annos oli myös erittäin hyvän näköinen ja hintakaan ei ollut päätä huimaava vaikka boodari vetikin sen tietysti tupla kanalla JPalvelu oli reipasta ja ystävällistä, ja siihen ei juuri mitään kommentoitavaa.

MHS todellakin yllätti Läskin positiivisesti. Läskin täytyy kyllä tulla vetämään pitkän kaavan mukaan oikea illallinen tänne, jotta myös saadaan arviot alkupaloista ja jälkkäreistä. Ainakin viereisiin pöytiin menneet jälkkärit näyttivät todella amerikan meiningiltä ja siltä että Läskin on niitä päästävä maistamaan asap.


Läskin Pojan tähdet

Ruoka 5/5
Palvelu 3/5
Hinta/ laatu 5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti