LäskiPoika on seurannut
haukan lailla gastronomian ihmelapsen Matti Jämsenin uraa. Ura on ollut huikeaa
katsottavaa ja pystejä on tullut gastronomian joka kisasta mihin Matti on
osallistunut. Matti Jämsen on vielä Läskin
kotikylän poikia, eli Stadin Ogelin kundeja ja senkin takia on ollut hieno
katsoa, miten ura on kehittynyt.
Nyt vappuna avattu Sesonki on
Matin ensimmäinen oma ravintola ja se sijaitsee Järvenpään eli Jägen
keskustassa, todella kaukana Stadista. Siis huippu kokki avaa ravintolan
Järvenpäähän ja vielä paikallisen citymarketin kylkeen. Ei mennyt asia Läskille
jakeluun, mikä helvetin järki tossa on. Huippu kokki, citymarket ja pönde. Nyt
siis on taitanut tulla huti ja iso sellainen.
Läski ei kuitenkaan ole
mikään penaalin terävin kynä ja sen vähäisenkin äo on sokerin huuruinen elämä
vienyt pois. Joten Läski seurasi tarkasti sosiaalisessa mediassa ja lehdissä Matin
järjetöntä hanketta. Muutaman artikkelin jälkeen alkoi Läskille avautumaan koko
idea ja Läskin oli myönnettävä, että idea on elämänpelissä aivan huikea.
Jos Läski oli oikein ymmärtänyt,
niin konsepti oli seuraava, Ravintola Sesonki hankkisi tuoreet raaka-aineet
suoraan citymarketin tiskeiltä, ja yhteistyö muutenkin pyritään saamaan
saumattomaksi Cittarin kanssa. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Läski näki
ravintolan hintatason, oli Läski varma, että paikka on menestys. Sijainti on
paras, eihän Järvenpäässä ole muuta keskustaa, kun abc ja cittari, eli kaikki
paikalliset käy siellä. Samoin paikallinen ravintola tarjonta ei päätä huimaa.
Paikallisen Rosson hintataso taitaa olla jopa hieman kalliimpi, kun Sesongin. Joten
ainakaan siitä se ei jää kiinn ,että paikalliset jotka ovat viimeiset 10 vuotta
käyneet ABC:llä tai Rossossa syömässä eivät uskaltaisi kokeilla uutta
tulokasta. Ja kun sen kerran kokeilee ei ole paluuta enää rossomaailmaan, mikäli
yhtään safka hommista mitään tajuu. Ja kun paikalliset löytävät paikan, voi jonot olla aika pitkät. Järvenpäässä kun ei ole kilpailijaa millään tasolla Sesongille.
Läski siis oli loppupelissä
liekeissä koko ideasta ja heti ensimmäisen sopivan vapaa päivän osuttua
kohdalle Läski suuntasi auton keulan tuntemattomaan ja suuntasi kulinaristiseen
seikkailuun kehä kolmosen ulkopuolelle. Kehä kolmosen jäätyä taakse oli matka
tuntemattomaan alkanut. Läskin snadisti pulleat kädet puristivat auton rattia
kello 11 ja 13 välistä, jotta koko porukka pääsisi turvallisesti määränpäähän.
Loppupelissä paikka oli
helppo löytää. Isolta tieltä vasuriin Jägen kyltin kohdalta ja sen jälkeen
seurasi vaan taivaan rantaan kajastavaa citymarketin kylttiä.
Matka oli pitkä ja sen aikana
oli Läskille ehtinyt kehittyä jäätävä nälkä. Siitä oli siis hyvä lähteä testaamaan
Matin huippu paikkaa.
Ravintola Sesonki siis oikeasti
sijaitsi citymarketin kyljessä, onneksi sinne oli ihan oma ovi. Ravintola oli
todella tyylikäs ja valoisa jonka olemuksen kruunasi iso avokeittiö. Läskin
seurue ohjattiin pöytään ja juomatilaukset otettiin heti vastaan. Läskin seurue päätti ottaa Sesongin viiden
ruokalajin maistelu menun. Menu oli siis aivan loistava, samoin oli myös
palvelu koko tapahtuman aikana. Menussa annokset olivat visualisesti
onnistuneita ja kun viidestä kolme annosta saa wow fiiliksen ja yksikään annos
ei stiblaa voidaan puhua erittäin miellyttävästä ja onnistuneesta safkatapahtumasta.
Mitä sitten syötiin:
Alkuun tuli keittiön
tervehdys, jonka Läski hotkaisi, joten siitä ei jäänyt kerrottavaa enempää kun
että hyvää se oli.
Ensimmäinen veto oli pähkinävoissa
haudutettua varhaisperunaa
herneitä ja savustettua
ranskankermaa. Annos oli todella rock, siinä jos jossain maistui kesä. Annoksen
jokainen komponentti suli suuhun. Huikea veto wow.
Toinen veto oli kukkakaalia,
kukkakaali on ollut pitkään Läskin no-go listalla mutta kiitos gastronomian
taitureille kukkakaalista on tullut Läskille hyväksytty raaka-aine. Tälläkin
kertaa paahdettu kukkakaali simpukkakermalla ja mädillä höystettynä toimi
todella hyvin.
Kolmas annos tarjoili taas
wow elämyksen. Marinoitu parsa rapealla possun kyljellä ei voi jättää ketään
kylmäksi. Annoksen kruunasi samettisen pehmeä hollandaisekastike. Super kova
veto
Neljäs veto oli ehkä menun
heikoin lenkki, sekin siis todella hyvä, mutta grillattu helmikana persiljalla
ja parmesan juustolla jäi hieman muiden annosten jälkeen, koska sen maku
maailma oli aika kevyt.
Jälkiruoka taas räjäytteli
pommeja eli wow hommiin mentiin niin että heilahti.
Suolaheinäjäätelöä, valkosuklaata
ja kuusenkerkällä maustettua mysliä. Annoksen kaikki komponentit olivat
tarkkaan valittuja ne todella sopivat keskenään. Jälkkäri oli ehkä tämän
loistavan menun paras veto ja tähän oli tietysti hyvä lopettaa tämä
gastronominen ilotulitus.
Paikalle siis iso suosuositus.
Matti näytti mistä huippu kokit on tehty ja toi konseptin mikä varmasti tulee
menestymään. Huippu ruokaa erittäin hyvällä hintalaatu suhteella. Sama raha
olisi meillä mennyt, jos oltaisiin vedetty 3 ruokalajia rossossa. Palvelu
oli myös huippua ja se aina lämmittää Läskin mieltä, jos itse kokki tuo annoksia
pöytään ja kertoo niiden tarinan.
Läski varmasti rikkoo rajojaan uudestaan ja suuntaa
auton keulan monesti kohti sesonkia.
Koska 55€ tästä makumatkasta on halpa hinta ja jos paikkaa mitataan
hinta/laatusuhteen mukaan on Sesonki heittämällä Suomen paras ravintola. Läski
on puhunut.
LäskinPojan tähdet
Ruoka 5/5
Palvelu 5/5
Hinta / Laatu 6/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti