safka

safka

sunnuntai 27. elokuuta 2017

Ravintola Argentiina, Tallinna
Läskipoika on kuitenkin eritäin kova pihvifani, vaikka nyt usein tuleekin syötyä muuta, kun pihviä. Osa syy siihen tietysti on se, että Suomessa pihvit ovat jäätävän hintaisia, epävarmuus lihanlaadusta sekä kokin ammattitaidosta paistaa pihvi juuri siihen kypsyyteen mihin se on haluttu. Suomessa on valitettavan usein joutunut pihviannoksen palauttamaan, koska pihvin kypsyys on ollut ihan muuta mitä on pyydetty. Se on harmi. Suomessa loistavia pihvejä tarjoilee Goodwin ja Stefan’s stakehouse. Niissä ei ole joutunut pettymään. Mutta varsinkin jälkimmäinen ei ole kukkarolle ystävällinen. Näistä syistä ulkomailla on kiva syödä pihviä, se on melkein aina oikein paistettu ja kukkarokin hymyilee, kun ei tarvitse ihan laarinpohjia kaapia.

Läskipoika oli kuullut, että Tallinnassa, LäskinPojan suosikki kaupungissa on hyvä pihvipaikka, ravintola Argentiina. Missä on hiiligrillillä vedetyt läskit.
Nyt tuli taas käytyä Tallinnan päässä ja kohteeksi valikoitui juuri ko. ravintola.

Ravintola Argentiina sijaitsee ”hieman” kauempana poispäin vanhasta kaupungista. Onneksi taksilla LäskiPoika oli hetkessä Argentiinassa. Paikka oli todella täysi, kun vielä viimeiset lounas safkaajat mättivät lounasta naamariinsa. Vaikka meitä oli seitsemän hengen seurue, löytyi meille tästä huolimatta pöytä nopeasti.
Porukalla päästiin pöytään ja tarjoilija toi menut, mutta miksi helvetissä se ei ottanut juomatilausta samaan aikaan. Juomatilausta ja sen jälkeen juomien tuloa sai kyllä odottaa aivan liian pitäkään. Eli aloitus ei ollut kovin vahva. Siis alkuun ihan perusmunaus.  

Juomat tuli pöytään ja samalla saatiin sitten safkatkin tilattua. LäskiPoika otti alkuun lohicevichen ja pääsafkaksi 400g tenderloinpihvin, raakana. Lisukkeena oli grillattua maissia ja kastikkeen virkaa hoiti paikan oma spesiaali chimichurri.
Safkat tulivat rivakasti, mikä sopi LäskillePojalle hyvin, koska kohteessa oli jo jäätävä nälkä.


Lohiceviche oli tosi iso annos ja hyvän näköinen. Limeä purskautus safkaan ja sen jälkeen lohta kohti ruokamyllyä, eli suuta. Lohi maistui lohelle ja ravut ravulle, mutta annos oli kyllä jotain ihan muuta, kun kunnon cevicheä, ihan kun lohi olisi keitetty ja sen jälkeen laitettu hetkeksi limemarinadiin. Annoksesta puuttui se lohen ja rapujen pehmeys mitä kunnon cevichessä on. Samoin annos oli snadisti mauton, valkosipulia, chiliä ja korianteria olisi saanut olla reilusti lisää.


Pihviannos tärähti sopivasti jatkoksi pöytään, ja täytyy sanoa, että oli pihvillä kokoa, siitä ei voi ainakaan mitään huonoa sanoa. Samoin pihvi oli paistettu pyydettyyn kypsyyteen. Pihvi oli maukas ja varsinkin kun hieman lisäsi suolaa, niin makukin oli kohdallaan. Lihan laadusta täytyy antaa snadisti miinusta, pihvissä oli muutama todella jänteinen kohta mitkä jäi, jopa LäskinPojan lihamyllyssä syömättä.
Maissi oli hyvin grillattu rapeaksi, joten se oli soivapeli, samoin talon oma chimicurri oli erittäin hyvä.
Maha tuli tällä setillä juuri sopivan täyteen ja omasta painostaan nykyään huolissaan oleva LäskiPoika jätti jälkisafkan suosiolla syömättä.


Kavereiden surf & turf annos oli kuulemma ihan ok, tosin pihvin pala oli todella pieni ja grillatut ravut vaativat taistelun ennen, kun olivat syömäkelpoisia eli tämän paikan surf & turf annos olisi petyttänyt LäskiäPoikaa.

Ravintola Argentiina oli siis ihan ok, ja varmasti voin käydä uudestaan mutta snadisti jäi hampaankoloon se alku odottelu sekä lihan huono laatu, jotta ei ihan seuraavalla kerralla tarvitse mennä. Kuitenkin hyviä pihvejä tarjoilee moni muukin paikka Tallinna cityssä, vaikka aina se pihvipaikan hiiligrillillä vedetty iso pihvi on omalukunsa.

www.argentiina.ee

LäskinPoijan tähdet

Ruoka 3/5
Palvelu 3/5

Hinta/Laatu 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti