Läskipoika on kuitenkin
eritäin kova pihvifani, vaikka nyt usein tuleekin syötyä muuta, kun pihviä. Osa
syy siihen tietysti on se, että Suomessa pihvit ovat jäätävän hintaisia,
epävarmuus lihanlaadusta sekä kokin ammattitaidosta paistaa pihvi juuri siihen
kypsyyteen mihin se on haluttu. Suomessa on valitettavan usein joutunut
pihviannoksen palauttamaan, koska pihvin kypsyys on ollut ihan muuta mitä on
pyydetty. Se on harmi. Suomessa loistavia pihvejä tarjoilee Goodwin ja Stefan’s
stakehouse. Niissä ei ole joutunut pettymään. Mutta varsinkin jälkimmäinen ei
ole kukkarolle ystävällinen. Näistä syistä ulkomailla on kiva syödä pihviä, se
on melkein aina oikein paistettu ja kukkarokin hymyilee, kun ei tarvitse ihan
laarinpohjia kaapia.
Läskipoika oli kuullut, että Tallinnassa,
LäskinPojan suosikki kaupungissa on hyvä pihvipaikka, ravintola Argentiina. Missä
on hiiligrillillä vedetyt läskit.
Nyt tuli taas käytyä
Tallinnan päässä ja kohteeksi valikoitui juuri ko. ravintola.
Ravintola Argentiina
sijaitsee ”hieman” kauempana poispäin vanhasta kaupungista. Onneksi taksilla
LäskiPoika oli hetkessä Argentiinassa. Paikka oli todella täysi, kun vielä
viimeiset lounas safkaajat mättivät lounasta naamariinsa. Vaikka meitä oli
seitsemän hengen seurue, löytyi meille tästä huolimatta pöytä nopeasti.
Porukalla päästiin pöytään ja
tarjoilija toi menut, mutta miksi helvetissä se ei ottanut juomatilausta samaan
aikaan. Juomatilausta ja sen jälkeen juomien tuloa sai kyllä odottaa aivan
liian pitäkään. Eli aloitus ei ollut kovin vahva. Siis alkuun ihan perusmunaus.
Juomat tuli pöytään ja
samalla saatiin sitten safkatkin tilattua. LäskiPoika otti alkuun lohicevichen
ja pääsafkaksi 400g tenderloinpihvin, raakana. Lisukkeena oli grillattua
maissia ja kastikkeen virkaa hoiti paikan oma spesiaali chimichurri.
Safkat tulivat rivakasti,
mikä sopi LäskillePojalle hyvin, koska kohteessa oli jo jäätävä nälkä.
Lohiceviche oli tosi iso
annos ja hyvän näköinen. Limeä purskautus safkaan ja sen jälkeen lohta kohti ruokamyllyä,
eli suuta. Lohi maistui lohelle ja ravut ravulle, mutta annos oli kyllä jotain
ihan muuta, kun kunnon cevicheä, ihan kun lohi olisi keitetty ja sen jälkeen
laitettu hetkeksi limemarinadiin. Annoksesta puuttui se lohen ja rapujen pehmeys
mitä kunnon cevichessä on. Samoin annos oli snadisti mauton, valkosipulia,
chiliä ja korianteria olisi saanut olla reilusti lisää.
Pihviannos tärähti sopivasti
jatkoksi pöytään, ja täytyy sanoa, että oli pihvillä kokoa, siitä ei voi
ainakaan mitään huonoa sanoa. Samoin pihvi oli paistettu pyydettyyn kypsyyteen.
Pihvi oli maukas ja varsinkin kun hieman lisäsi suolaa, niin makukin oli
kohdallaan. Lihan laadusta täytyy antaa snadisti miinusta, pihvissä oli muutama
todella jänteinen kohta mitkä jäi, jopa LäskinPojan lihamyllyssä syömättä.
Maissi oli hyvin grillattu
rapeaksi, joten se oli soivapeli, samoin talon oma chimicurri oli erittäin
hyvä.
Maha tuli tällä setillä juuri
sopivan täyteen ja omasta painostaan nykyään huolissaan oleva LäskiPoika jätti
jälkisafkan suosiolla syömättä.
Kavereiden surf & turf
annos oli kuulemma ihan ok, tosin pihvin pala oli todella pieni ja grillatut
ravut vaativat taistelun ennen, kun olivat syömäkelpoisia eli tämän paikan surf
& turf annos olisi petyttänyt LäskiäPoikaa.
Ravintola Argentiina oli siis
ihan ok, ja varmasti voin käydä uudestaan mutta snadisti jäi hampaankoloon se
alku odottelu sekä lihan huono laatu, jotta ei ihan seuraavalla kerralla tarvitse
mennä. Kuitenkin hyviä pihvejä tarjoilee moni muukin paikka Tallinna cityssä,
vaikka aina se pihvipaikan hiiligrillillä vedetty iso pihvi on omalukunsa.
www.argentiina.ee
LäskinPoijan tähdet
Ruoka 3/5
Palvelu 3/5
Hinta/Laatu 4/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti