safka

safka

torstai 16. maaliskuuta 2017

Ravintola Pastor, StadiLäskipoika on käynyt jo aikaisemmin toteamassa Pastor ravintolan hyväksi, joten tällä kertaa oli vuorossa erä kaksi. Ja erä kaksi nostaa kyllä Pastorin ehdottomasti hyvästä paikasta loistavaksi. Tällä suorituksella Pastor kiilaa ehdottomasti Stadin ravintoloiden kärkikastiin. Harvoin aamullakin vielä hymyilyttää edellisen illan ruokailu kokemukset. Tällä kertaa hymyilytti ja isosti.Alkuun tietty tilattiin gin tonicit Kyrö distillerin Helsinki ginistä. Aperatiiveja siemaillessa päätimme tilata 6 ruokalajin Pastor menun. Tarjolla olisi ollut myös 10 ruokalajin ylläri menu, mutta tällä kertaa ajattelimme että 6 lajia riittää.
Ensimmäisen annos tuli pöytään yhdellä lautasella, sitä ihmetellessä tarjoilijalta LäskillePojalle selvisi jäätävä totuus, fuck se oli yhteinen jaettava annos. Ei helvetti LäskiPoika vihaa jaettavia annoksia. Niissä aina tuntuu, että Läskipoika saa vähemmän tai huonomman osan. Ruoka-annoksia ei jaeta, ei ainakaan LäskiPoika.
Tarjoilija kommentoi LäskiPoikaa viisivuotiaaksi ja sanoi että hän voi kyllä pyytää annokset omille lautasille. Siinä tarjoilija olikin kyllä ihan oikeassa, LäskiPoika kun on lapsen tasolla ainakin ruoka-asioissa ja kuulemma monessa muussakin jutussa, mutta tämä ehkä väärä foorumi pureutua niihin. Tilanne korjattiin, sillä että huomioitiin tarjoilijan lupaus omista annoksista ja lievää väkivallan uhkaa hyväksi käyttäen LäskiPoika sai sovittua seuralaisensa kanssa, että jos nyt sattuu kuitenkin tulemaan vielä jaettavia annoksia niin LäskillePoika saa snadisti enemmän ja isommat sattumat. Eli nyt kun pelisäännöt oli selvät, niin voidaan keskittyä itse ruokailuun.

Ensimmäinen annos oli sellainen pikku pasteija, jossa oli sisällä possua, juustoa ja soosia. Annos oli ihan mukiin menevä ja hyvä aloitus menulle.


Toinen annos oli lohi-rapuceviche. Aivan taivaallinen annos, iso wow efekti annoksesta. Todella raikkaat maut ja mausteet. Lime ja muut mausteet maistuivat mutta eivät peittäneet rapujen ja lohen makuja.


Kolmantena annoksena oli loistava black angus beef tartar. Loistavan maukas liha, ja mausteita sopivassa suhteessa ei voi metsään mennä. Wow fiiliksellä jatketaan vahvasti.


Neljäntenä annoksena tuli kampasimpukoita soija hässäkällä ja siihen kylkeen riisiä. Erittäin hyvä annos vaikka ei nyt wow efektiin asti päästykkään.


Viides annos oli toinen pääruoka, ja ei saatana sieltä se väsynyt pitkään haudutettu kantturan klöntti tärähti naaman eteen. Lisuke arsenaalina jäätävän kokoinen ällökki selleri. Annoksessa ei ollut muuta hyvää, kun se että ne tuli omilla lautasilla, kumman turvan eteen. Ajatukset eivät olleet kauhean rock henkisiä sillä hetkellä, kun pitkään haudutettua kantturaa ja selleriä työnsi lärviin. Tarjoilija tosin teki työtänsä ja kävi tietysti kysymässä, että maistuuko pääruoka. No eihän se maistunut. Rakentava palaute ja mitä tekee tarjoilija. Antaa reippaan STOP-käskyn olla syömättä annosta enempää ja sanoo että hän vie sen pois ja kokataan sulle jotain muuta. Mahtavaa. Voiko Suomessa tapahtua näin. Näköjään voi. Korvike annoksena LäskiPoika sai maissikanaa. Ja vaikka kana on yleisesti ottaen hieman tylsä raaka-aine ravintolassa syötäväksi, niin tällä kertaa annos oli enemmän kuin onnistunut. Ehdottomasti tällä kertaa menun paras annos. Ja ehkä paras kana-annos mitä LäskiPoika on koskaan syönyt. Kana oli super mehukasta ja pehmeää, ja kaikki komponentit olivat super. Annos vaan yksinkertaisesti räjäytti tajunnan. Eli tuon annoksen takia jo kannatta käydä testaa Pastor.


Ja lopuksi tietysti tuli jälkkäri. Siinä oli creme caramellia, veri appelsiini sorbettia ja hedelmää itseään. Jälkkäri oli hyvä, tosin LäskiPoika kun on läski niin mitä makeampi jälkkäri niin sitä parempi. Nyt oli LäskinPojan makuun välillä liian raikas ja kirpeä. Siitä ei voi sakottaa koska se on pelkästään makuasia. Kaverini taas joka ei ole niin makean ystävä tykkäsi todella paljon tästä jälkkäristä.


Pastor oli kaikin puolin loistava paikka safkan suhteen, mutta se mikä tällä kertaa vei ruokailukokemuksen uudelle levelille, oli Pastorin loistava tarjoilija. Vastaavaa suoritusta harvoin näkee, varsinkin Suomessa. Tarjoilijan toimissa näkyi loistava ammattitaito drinkkien ja safkojen esittelyssä sekä siihen ammattitaidon päälle hän omasi loistavat asiakaspalvelutaidot vanhanliiton pelisilmällä. Hän teki illastamme superin. Moni tarjoilija voisi ottaa hänestä mallia. Hyvän tarjoilun lisäksi hän oli ymmärtänyt, että tyytyväinen asiakas on paras mainos. Se safka annoksen vaihtaminen teki LäskinPojan, niin onnelliseksi että on ihan pakko mennä syömään myös Pastorin 10 ruokalajin menu asap.

LäskinPojan tähdet

Ruoka 5/5
Palvelu 6/5
Hinta/laatu 5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti