LäskillePojalle vinkattiin
kaverin kautta ravintola Lönkasta, mikä olisi hyvä käydä testaamassa. Ja LäskiPoika on tietysti aina utelias uusia
ravintoloita kohtaan missä ei ole ennen käyty. Katsottiin Lönkan nettisivut ja
ne antoivat loistavan kuvan paikasta. Pöytävaraus täräytettiin perjantai
illaksi.
Saavuin kaverin kanssa pe
iltana klo 20 aikaan lunastamaan meidän pöytävarausta. Ravintola oli ihan
tupaten täynnä, joten meni hetki ennen, kun tarjoilija huomioi meitä. Varaus
löytyi ja tarjoilija vei meidät pöytään.
Meille oli varattu kahden hengen
pöytä ihan seinän vierestä siten että toisen puolelle tuli seinässä roikkuvasta
naulakosta kasa takkeja. Ei käy. Paikka
olisi ollut ihan jäätävä syödä 10 takkia siinä niskan päällä. LäskiPoika ei
hyväksynyt pöytää ja onneksi tarjoilija pystyi tarjoamaan meille paremman pöydän.
Eli siinä loistavaa pelisilmää tarjoilijalta.
Pääruuiksi LäskiPoika otti
päivän kalan, mikä oli paistettua kuhaa, kuha kuitenkin vaihtui lennosta
nieriään kun kuhat oli jo syöty loppuun. Se kävi LäskillePojalle. LäskinPojan
hoikempi kaveri tilasi grillattua kanan rintafileetä, vuohenjuusto-pinaatti
risottoa ja gremolataa.
Pääruokien tulo sitten kesti,
ei nyt otettu aikaa mutta lähempänä 30min kun 15min. Eli liian kauan, ja
LäskiPoika ei hyväksy syyksi sitä että on tupa täynnä ja kiire. Harmi, siitä
pieni miinus.
Päivän kala-annos jakoi
fiiliksiä, hyvät raaka-aineet ja vihannekset kivasti käristetty, mutta maku
puuttui. Siis taas annos oli hieman mauton, perusmausteet puuttuivat. Annoksen
pelasti todella hyvä kastike. Tosin kastiketta oli liian vähän ja kun se oli
loppu, loppu myös annoksen makumaailma. Kaverin kana-annos oli kanssa keskinkertainen,
visuaalisesti snadisti ruma, ja kuten kuvasta näkyy, annos ui kastikkeessa ja
file oli vaihtunut ”koipinuijaan”. Oli kuulemma kuitenkin jonkun
luomukananpojan koipea. Kaveri kertoi,että annoksen maku oli ihan ok.
Jälkiruoka annokset olivat
pavloaa, salmiakki marenkia, sitruunatahnaa, vadelma coulis ja tuoreita marjoja
sekä mehevä suklaakakku, metsämansikkajäätelöä, tuoreita marjoja ja paahdettua
valkosuklaata.
Molemmat jälkiruoka-annokset
olivat tällä kertaa menun ylivoimaisesti parhaat vedot. Metsämansikkajäätelön
ja suklaakakun yhdistelmä oli jopa loistava.
Ravintolan olut valikoima oli
vakuuttava ja samoin ”luomu” limut olivat kiva piristys. Palvelu oli hyvää,
tarjoilija osasi kertoa hyvin menun annoksista sekä juomalistasta. Valitettavasti
kiire ilta näkyi hieman palvelussa.
Lönkka antoi aika
ristiriitaisen ruokailu kokemuksen, mahdollisuudet olisivat vaikka mihin, mutta
silti jotain puuttui. Menu oli listana mielenkiintoinen, silti annokset eivät
ihan osuneet maaliin. Miljöö paikalla oli myös miellyttävä. Ehkä LäskiPoikaa on
hemmoteltu viime aikoina erittäin onnistuneilla valinnoilla ja rima alkaa
olemaan korkealla. Tosin kyllä se hinta/ laatusuhde taas laittoi snadisti
harmittamaan, kun laskussa oli eroa 6€ verrattuna Tchaikovskyn tajunnan
räjäyttävään menuun. Lasku oli karvan alle 70€ ja Tchaikovskyn menu ilman
juomia maksoi 75€. No ollaan eri pelikentällä niin ei voida suoraan verrata,
tosin tämä kokemus lisää intoa käydä etelä Helsingissä eli Tallinnassa vähän
useammin ruokailemassa.
Läskinpojan Tähdet
Ruoka 3/5
Palvelu 3/5
Hinta/laatusuhde 2/5
P.S. LäskiPoika pahoittelee että tartar annos jäi kuvaamatta, oli siinä quinoa ihmetellessä niin epätodellinen olo että tartar annoksen kuvaaminen unohtui.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti