LäskiPoika repeää
liitoksistaan nyt. Tchaikovskyn veto oli aivan rock’n rollia isoilla pyroilla.
Vähään aikaan ei ole yhtä kovaa vetoa kukaan esittänyt. Olin jo pitkään
halunnut käydä syömässä ko. ravintolassa, mutta se ei ollut oikein onnistunut
tuolla mun päiväristeily kaavalla. Tchaikovsky kun tarjoilee lounaan
pääsääntöisesti viikolla vain klo 15.00 asti illallinen alkaa 18.00 niin tuo
aikaikkuna ei ole mahdollistanut käyntiäni siellä päiväristeilyn aikana.
Nyt oltiin yötä Tallinnassa
vain ja ainoastaan tätä varten, ja se kyllä kannatti.
Ravintolan miljöö oli todella
magee, ja palvelu paikassa oli tietysti ensiluokkaista. Tarjoilija piti huolen
koko ajan, että meillä oli pöydässä kaikki hyvin. Eli kun juomalasi oli tyhjä,
oli tarjoilija siinä välittömästi paikalla täyttämässä sen. Samoin annosten
aikataulutus oli erittäin loistava. Me syötiin 6 ruokalajin tasting menu ja
tähän saatiin aikaa kulumaan 3,5 tuntia. Tarjoilijat vetivät kattauksen läpi
juuri sillä vauhdilla, että edellinen annos ehti juuri laskeutua pytyn pohjalle,
ja silti ei tullut liian pitkiä aikoja odottelua annosten välissä.
Jokainen annos toi WOW
kokemuksen, maullisesti sekä visuaalisesti. Koko menussa ei ollut heikkoa
lenkkiä ollenkaan. Se on harvinaista, yleensä joku menun annoksista on
selkeästi heikompi ja yleensä paras annos on helppo valita. Tällä kertaa ei ollut
yhtään hutia ja parhaan annoksenkin valitseminen olisi todella vaikeata.
Menu alkoi keittiön
tervehdyksellä, joka oli porkkanakeitto, jonka seassa oli tuoretta tonnikalaa
pieninä paloina. Keiton koostumus oli samettinen ja täyteläinen. Porkkanan ja
tonnikalan yhdistelmä toimi todellakin.
Menun ensimmäinen annos oli ”mosaiikki
”makrilli korianteri cremellä. Makrilli oli LäskillePojalle uusi tuttavuus,
LäskillePojalle oli jostain vaan jäänyt takaraivoon, että makrilli menee samaan
yök-kategoriaan, kun sillit ja kilohailit, eli se oli jäänyt ennen syömättä. Annos
oli visuaalisesti erittäin näyttävä ja maku oli tietysti loistava. Vaikea
kuvailla makrillin makua, vaalea miedon makuinen kala, josta maistoi meren.
Lisukkeet annoksessa eivät dominoineet liikaa vaan tukivat omilla mauillaan
annosta, loistava aloitus menulle.
Annos numero kaksi oli
vasikan tartarpihvi. Liha oli erittäin maukasta ja gruyere juusto sopi todella
hyvin annokseen. Vaikka juusto oli voimakkaan makuista, sitä oli juuri
sopivasti, että se ei dominoinut annosta vaan vasikan lihan maku säilyi
annoksessa.
Kolmantena annoksena
tarjoiltiin osteriliemeen tehty tomaattikeitto simpukoilla. Keitto oli loistava
makujen ilotulitus. Tomaatti maistui just tomaatille eikä ollut yhtään kitkerä,
mikä usein on tomaattikeiton kompastuskivi. Simpukoita oli reilusti ja ne
olivat erittäin hyviä.
Neljäs annos oli toinen
pääruoka. Pääraaka-aine oli kala. Tällä kertaa se oli kuhaa. Kuhan ympärille
oli rakennettu todellinen taideteos. Jokainen komponentti annoksessa oli suussa
sulava ja yhdessä ne täydensivät kuhan makua, kuitenkin niin että kuhan maku ei
päässyt jäämään niiden alle. Kuha oli mehukas ja silti rapea. Yksi kaikkien
aikojen parhaita kala-annoksia.
Toinen pääruoka oli pitkään
haudutettua lampaan niskaa. Yleensä LäskiPoika ei ole näiden pitkään haudutettujen
kantturan osien ystävä, ja sen takia ajattelin, että tämä tulee olemaan menun
stiblu. Ei ollut. Aivan loistava annos, jossa tuo lampaan niska oli niin mureaa
ja mehukasta. Annoksen muut komponentit tekivät siitä vielä paremman. Kun mätti
kaikkia annoksen komponentteja samaan aikaa suuhun, sai sellaisen makujen
ilotulituksen, että meinasi taju lähteä. Annos oli paras koskaan syömäni
pitkään haudutettujen kantturan osien osastolta.
Koska olen LäskiPoika, niin
tuo jälkiruoka osasto on aina ollut heikkouteni, ja yleensä keskinkertaisen
menun voi pelastaa mahtava jälkiruoka. Tällä kertaa ei ollut mitään
pelastettavaa, jälkiruoka vaan jatkoi samaa mahtavaa linjaa mitä koko menu oli
ollut.
Jälkiruokana oli
suklaamoussea, kakkua ja mustikkajäätelöä. Upea veto mikä kruunasi loistavan
menun. Jälkiruoka oli siis todella hyvä. Puhtaat maut, ja kaikkien
komponenttien yhteensopivuus oli saumatonta. Mitä tuohon enää voi lisätä. Annos
oli täydellinen.
Kahvin kanssa tuli vielä
keittiöstä, keittiön toinen tervehdys, itse tehtyjä suklaa praliineja. WOW.
Eipä voi muuta sanoa. LäskiPoika kun on myös snadi suklaa fani.
Kokonaisuutena Tchaikovsky
oli täyden kympin paikka. Kaikki palikat olivat siis niin kohdillaan. Ruoka,
juomat, palvelu ja miljöö toimivat 100% yhteen. Tällaisen kokemuksen jälkeen on
hyvä kärrätä itsensä hotelliin nukkumaan suoraan kulkematta lähtöruudun kautta.
Kun vielä laskun tullessa
LäskiäPoikaa hymyilytti, oli kokemus joka euron arvoinen ( menu 75€ /hlö, iso
olut 4,5€ mojito 8€) Ja nälkäkin lähti,
eli ei tarvinnut turvautua mäkkäriin kotimatkalla.
Tchaikovsky on ehdottomasti
yksi parhaita ruokakokemuksia mitä olen koskaan kokenut, suosittelen todella
isosti.
LäskinPojan tähdet
LäskinPojan tähdet
Ruoka 5/5
Palvelu 5/5
Hinta/laatu 5/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti