Jo jonkin
aikaa olen metsästänyt Suomessa kunnon pihvipaikkaa ja nyt oli aika astella
Stadin Stefan’s Steakhouseen kokeilemaan heidän luomukset kuningas pihvistä.
Pihvi, sehän
kuulostaa ehkä yhdeltä helpoimmista annoksista, mutta silti pihviannokset ovat juuri niitä missä olen
joutunut eniten pettymään, varsinkin Suomessa. Nyt odotukset olivat korkealla kun
moni oli ko. ravintolaa kehunut.
Eikä Stefan
pettänyt meitäkään. Pihvit olivat loistavia ja Stefans’s on ehdottomasti Suomen
paras pihviravintola missä minä olen pihviä syönyt. En tosin saanut annoksista mitään wow elämyksiä, siis
pihvit olivat hyviä ja sellaisia kun niiden kuuluukin olla. Mutta jotain
puuttui. En tiedä mikä siinä on että
suomalaiset pihvipaikat eivät pääse samalle tasolle kun vastaavat paikat
ulkomailla. Reissussa olen syönyt
pihvejä mitkä todellakin aiheuttavat wow fiiliksen, enkä tätä osaa selittää,
enkä ole siihen vastausta saanut keneltäkään ravintola-alan ammattilaiseltakaan,
vaikka olen sitä monesti kysynyt.
Nyt
keskityin Stefanissa ainoastaa siihen pääraaka-aineeseen eli lihaan ja jätin
alkupalat ym turhanpäiväiset lisukkeet pois ja söin 2 pihvi annosta. Tilasin
ainoastaan kastikkeen, suolan ja pippurin pihvin kylkeen. Ensimäisenä soin WAGYU
TENDERLOIN lihasta tehdyn pihvin eli tämä oli sitä Kobe härkää. Pihvi oli
loistava mutta ei mitenkään erikoinen, jolla olisi voinut puolustella erittäin
korkeaa hintaa. Toisena pihvinä söin tavallisen sisäfilepihvin, joka oli myös
erittäin hyvä.
Kauniimpi
osapuoli söi Surf and Turf annoksen jossa oli 200g sisäfilettä ja 200g hummeria
sekä valinnainen kastike ja lisuke, hän kehui kyllä kovasti annosta, ja uskon
että hyvä se olikin. Jälkiruoka osasto
oli ihan perushuttua, hyvää mutta ei mitään tajunnan räjäyttävää.
Kuten
totesin Stefan’s oli hyvä, mutta jotain puuttui, jotta se olisi ollut loistava.
Palvelu oli ensiluokkaista ja tarjoilija osasi hyvin kertoa eri lihoista ja
niiden valmistuksesta, siitä täydet pisteet paikalle.
Hintalaatusuhde
ei valitettavasti kohdannut ja sillä saralla Stefan’s ei pärjannyt juuri
mitenkään. Pihvit olivat hyviä, mutta olivatko ne niin hyviä, että annoksen
kokonaishinta yli 60€ ei olisi kirpaissut. Valitettavasti nyt kirpaisi ja hinta
suhteessa annoksiin ei kohtaa minun mielestä.
Kiva plussa
paikalle oli heidän mukava katettu sisäpihan terassi, missä oli mukava käydä
ruuan jälkeen polttamassa miehekkäät kuubalaiset pöllit. Nyt uusi suosikki
pölli on H. Upmann from Habana, Cuba.
Ruoka 4/5
Palvelu 5/5
Hinta/laatu
2/5
Tilasinme Wagyu-pihvit ja saimme sitkeää sisäfilettä… Yrittivät kunnon kusetusta - todin väiteltyämmr, emme maksaneet pihveistä mitään. Erikoinen ravintolapäällikkö ja yritys parantas katetta…👎👎👎👎👎
VastaaPoista