safka

safka

lauantai 4. helmikuuta 2017

Stefan's Steakhouse, Stadi
Jo jonkin aikaa olen metsästänyt Suomessa kunnon pihvipaikkaa ja nyt oli aika astella Stadin Stefan’s Steakhouseen kokeilemaan heidän luomukset kuningas pihvistä.
Pihvi, sehän kuulostaa ehkä yhdeltä helpoimmista annoksista, mutta silti  pihviannokset ovat juuri niitä missä olen joutunut eniten pettymään, varsinkin Suomessa. Nyt odotukset olivat korkealla kun moni oli ko. ravintolaa kehunut.
Eikä Stefan pettänyt meitäkään. Pihvit olivat loistavia ja Stefans’s on ehdottomasti Suomen paras pihviravintola missä minä olen pihviä syönyt. En tosin  saanut annoksista mitään wow elämyksiä, siis pihvit olivat hyviä ja sellaisia kun niiden kuuluukin olla. Mutta jotain puuttui.  En tiedä mikä siinä on että suomalaiset pihvipaikat eivät pääse samalle tasolle kun vastaavat paikat ulkomailla. Reissussa olen  syönyt pihvejä mitkä todellakin aiheuttavat wow fiiliksen, enkä tätä osaa selittää, enkä ole siihen vastausta saanut  keneltäkään ravintola-alan ammattilaiseltakaan, vaikka olen sitä monesti kysynyt.
Nyt keskityin Stefanissa ainoastaa siihen pääraaka-aineeseen eli lihaan ja jätin alkupalat ym turhanpäiväiset lisukkeet pois ja söin 2 pihvi annosta. Tilasin ainoastaan kastikkeen, suolan ja pippurin pihvin kylkeen. Ensimäisenä soin WAGYU TENDERLOIN lihasta tehdyn pihvin eli tämä oli sitä Kobe härkää. Pihvi oli loistava mutta ei mitenkään erikoinen, jolla olisi voinut puolustella erittäin korkeaa hintaa. Toisena pihvinä söin tavallisen sisäfilepihvin, joka oli myös erittäin hyvä.
Kauniimpi osapuoli söi Surf and Turf annoksen jossa oli 200g sisäfilettä ja 200g hummeria sekä valinnainen kastike ja lisuke, hän kehui kyllä kovasti annosta, ja uskon että hyvä se olikin.  Jälkiruoka osasto oli ihan perushuttua, hyvää mutta ei mitään tajunnan räjäyttävää.
Kuten totesin Stefan’s oli hyvä, mutta jotain puuttui, jotta se olisi ollut loistava. Palvelu oli ensiluokkaista ja tarjoilija osasi hyvin kertoa eri lihoista ja niiden valmistuksesta, siitä täydet pisteet paikalle.
Hintalaatusuhde ei valitettavasti kohdannut ja sillä saralla Stefan’s ei pärjannyt juuri mitenkään. Pihvit olivat hyviä, mutta olivatko ne niin hyviä, että annoksen kokonaishinta yli 60€ ei olisi kirpaissut. Valitettavasti nyt kirpaisi ja hinta suhteessa annoksiin ei kohtaa minun mielestä.
Kiva plussa paikalle oli heidän mukava katettu sisäpihan terassi, missä oli mukava käydä ruuan jälkeen polttamassa miehekkäät kuubalaiset pöllit. Nyt uusi suosikki pölli on H. Upmann from Habana, Cuba.

Ruoka 4/5
Palvelu 5/5

Hinta/laatu 2/5  
1 kommentti:

  1. Tilasinme Wagyu-pihvit ja saimme sitkeää sisäfilettä… Yrittivät kunnon kusetusta - todin väiteltyämmr, emme maksaneet pihveistä mitään. Erikoinen ravintolapäällikkö ja yritys parantas katetta…👎👎👎👎👎

    VastaaPoista