safka

safka

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Ravintola ASK
Ravintola ASK rokkaa itsensä Stadin ja Suomen ravintoloiden kärkeen heittämällä. Ravintola on valittu vuoden 2014 ravintolaksi ja samoin se sai myös ensimmäisen tähden, eikä suotta.
Ruokailukokemus ASK:issa oli loistava. Me syötiin 8 ruokalajin menut ja kauniimpi osapuoli otti myös viinipaketin menulle. Viinit olivat valittu erittäin hyvin ja sopivat jokaiseen annokseen. Ja kuten todettu itse en viineistä ymmärrä juuri mitään, kun ne eivät mulle sovi J joten niistä ei sen enempää. Mutta nyt tulee se JUTTU mitä en ollut missään muussa paikassa aikaisemmin kokenut. ASK tarjoilee myös alkoholittoman juomapaketin menujen yhteydessä ja se toimi todella loistavasti. Juomat olivat tarkkaan valittu ja sopivat ruokiin todella hyvin. Eli muutamia poimintoja holittomasta juomapaketista. Alkoholiton shampanja joka oli aivan loistava, sekä luomumehut ja limonaadit tekivät siitä paketista todella loistavan. Suositeltava valinta jos  syystä tai toisesta et halua viinipakettia ottaa. Tarjoilijat kertoivat myös holittomista juomista yhtä tarkasti kun viineistä mikä oli oikein mukava lisä.
Sitten ruoka puoli. Koko menu oli loistava ja 5 ensimmäistä annosta aiheuttivat wow-fiiliksen. Tosin lihapääruoka oli taas pitkään haudutettua karitsan niskaa ja se oli hyvä, mutta ei mitenkään erikoinen. Tuntuu vaan että nyt toi liha-annos trendi on pitkää haudutettua sitä sun tota kantturan osaa joka paikassa, ja nyt ehkä olen syönyt sitä jo niin monessa paikassa menun liha-osuudessa että olisi ehkä aika vaihtaa jo trendiä. Tosin sehän on vaan allekirjoittaneen mielipide ja kuten sanoin sekin annos oli hyvä. Samoin jälkkäriosasto oli hieman pettymys, varsinkin kun olen itse ihan jälkiruokatyyppi ja melkein aina ennen on mulla löytynyt menun numero 1 tai 2 jälkkäri osastolta ja siihen ollut loistava päättää menu, nyt isoimmat pommit vedettiin alussa ja pikku papaatit jäi loppuun eli nyt suuhun ei jäänyt wow makua. Mutta kuten sanoin nämä on makuasioita ja taas kauniinpi osapuoli piti ASKia parhaana ruoka kokemuksenaan ever.
Palvelu oli oikein loistavaa ja asiantuntevaa. Annoksista ja juomista kerrottiin pitkät pätkät ja ainakin itse pidän siitä ja se kuuluu minusta yhtenä osana tälläisiin ruokailukokemuksiin.
Lopuksi pienenä miinuksena se että ennen jälkiruokia kysyttiin maistuuko meille juustot ja meillehän maistui ja niille oma viinikaato. Vaikka ollaan tähtipaikassa ja täällä ei yleensä kysellä hintoja ja  ymmärsimme tietenkin että juustot olivat menun ulkopuolelta ja niistä tulisi lisähintaa laskuun, olisi minusta kohteliasta kertoa mitä ne maksavat. Juustot ja viinikaato toivat laskuun reilun 30€ lisämaksun. Ja minusta juustot eivät olleet sen arvoisia. Viinistä en tiedä, se oli kuulemma hyvää.

Läskin Pojan tähdet

Ruoka 5/5
Palvelu 5/5

hinta/laatu 3/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti