safka

safka

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Ravintola Ragu, Stadi


LäskiPoika oli  kotikaupungissa nälkäisenä ja oli ajatus vapaa iltana panostaa hieman ruokailuun. Menupaikka oli nyt  hakusessa. Ulkomailla käytän kohteesta usein tripadvisorin  ravintolahakua ja ajattelin nyt kokeilla sitä kotikaupungin kohdalla. Siellä oli sijalle 3 noussut ravintola Ragu Ludvigin kadulla.  Ja tämän siivittämänä ajattelin kokeilla ko ravintolaa.

Tarjoilija ohjasi meidät hyvän tuulisena pöytään ja juomatilaus otettiin vastaan välittömästi. Aperatiiviksi  otettiin talon suosittelemat alkudrinkit, jotka osoittautuivat  hyviksi. Safka puolelta valittiin Ragun 5 ruokalajin viikoittain vaihtuva keittiömestarin menu.
Ensimmäisenä ruokana tuotiin silakkaa…. Ei saatana, mä vihaan silakkaa. No avoimin mielin annoksen kimppuun. Ja wau loistava annos. Silakkaa, katkarapuja, mätiä, leipää ja aivan super loistavaa korianterimoussea. Super annos. Itse asiassa tässä on juuri se menupaikkojen suola. Otat keittiömestarin suositusmenun ja et tiedä mitä sieltä tulee, ja joudut maistamaan sellaisia annoksia mitä et olisi ikinä itse tilannut. Ja tämän kautta saat uusia makuelämyksiä. Näin kävi taas LäskillePojalle. Silakka-annos oli siis aivan loistava. Seuraavana tuli suppilovahverokeitto ja peruna parmesan krokantti. Keitto oli erittäin hyvä kanssa. 3 annos oli paistettua turskaa ja pastaa. Turska oli hyvää mutta pastan kastike ja sisältö ei ollut LäskinPojan makumaailmaan, liian tomaattipyreen makuinen ja selleri ei tuonut hymyä huulille. 4 annos oli pitkään haudutettua häränrintaa, vuohenjuustopolentaa ja viikunahilloa. Annos oli ihan ok ja varsinkin viikunahillo ja vuohenjuustopolenta, missä kuitenkin loppujen lopuksi oli liian vähän vuohenjuustoa ja lopuksi joutui syömään pelkästään mautonta polentaa  L
Ja nyt tuli mun mitta täyteen noita saatanan  pitkään haudutettuja kantturan osia eikös noi ravintolat enää muuta keksi, ne on ihan jees, mutta kun alkaa oleman joka helvetin kerta se menun liha vaihtoehto jotain pitkään haudutettua…. Mä haluan välillä vaikka veristä sisäfilettä tai ihan sama mitä muuta kun tota pulled pork tyylistä revittyä lihaa. Nostakaa vaikka sitä menun hintaa jos on siitä kiinni.
Jälkiruoka onneksi räjäytti pankin ollessa menun paras annos, lakritsia ja sitruunaa ym. WOW
Palvelu oli ihan asiallista, mutta olisin kaivannut hieman enemmän tarinaa annoksista, nyt ne vähän heitettiin nopealla selostuksella pöytään.

Kokonaisuutena Ragu oli ihan jees,  mutta en  ihan heti  ole uudestaan  menossa ja Stadista löytyy monta muuta paikkaa mitä toimivat paremmin ja vielä edullisemminkin.  Erikoismaininnan saa myös vielä talon leipälautanen, siinä oli neljää eri leipää ja neljää eri levitettä jotka olivat kaikki aivan loistavia.
Mutta jos leipäannos toimii paremmin kun pääruuat niin silloin on jotain tehty LäskinPojan mielestä väärin.


LäskinPojan tähdet

Ruoka 3/5
Palvelu 3/5
Hinta/laatu 3/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti