safka

safka

maanantai 6. helmikuuta 2017

Tallinna

LäskiPoikahan syö milloin missäkin, mutta pakko on myöntääettä LäskinPojan sydän on snadisti jäänyt etelä-Helsinkiin eli Tallinnaan. Tallinna on tossa ihan kiven heiton päässä ja se tarjoaa loistavia ruokakokemuksia erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella. Tämän vuoksi LäskinPojan arvostelussa tulee näkymään myös paljon Tallinnan ruokaravintoloita. 
Moni on sanonut  että Tallinnassa saa huonoa palvelua. Itse en allekirjoita tätä, itse saanut pääsääntöisesti loistavaa palvelua. Ja huomaan että hyvänä vinkkinä siihen on toiminut  se, että ei oleta että ravintolan henkilökunta puhuu automaattisesti suomea. Kun aloittaa lontoolla ja kysäisee että kumpi toimii paremmin lontoo vai härmä, on peli sillä avattu turvallisesti. Yleisesti ottaen olen huomannut että se lontoo kuitenkin yleensä toimii tänä päivänä paremmin, kun härmän kieli.  
Kyllä minuakin alkaa  harmittamaan kun joku ruotsinkielinen alkaa puhua mulle Suomessa ruotsia olettaen, että kun ollaan kaksikielisessä maassa niin puhuisin automaattisesti ruotsia, vaikka todellisuudessa ruotsinkieleen sanavarastoni voi laskea helposti kahden käden sormilla. Et se siitä prata svenska meiningistä, tack och hej. Ei lähde silloin paras palveluasenne ihan kybällä päälle.  
Jotta keskustelu ei lähde väärille poluille niin palataan takaisin ruoka maailmaan.  

Tallinnan ravintola tarjonta on erittäin laaja ja varmasti monelle löytyy mieleinen vaihtoehto. Itse olen suosinut enenmän fine dining tyylisuuntaan kääntyviä ravintoloita ja harvemmin Tallinnan päädyssä olen joutunut pettymään. Itse asiassa en varmaan ole pettynyt koskaan. On ollut vaan hyviä ja loistavia kokemuksia.  
Itse pidän loistavana tapana lähteä Tallinnaan syömään seuraavalla setillä, mitä itse käytän usein. Viking express peffan alle klo 11.30, snadi merimatka, Tallinna klo 14.00. Taksi alle satamasta ja kohti jo tietenkin ennalta varattua ravintolaa. Loistavat pöperöt lärviin, taksi satamaan viimeistä klo 17.30 ja laivalla takas Stadiin klo 18.00. Stadissa klo 20.30 ja himaan siitä suoraan.  

Vaaran paikkoja täällä konseptilla on muutama, tai siis mitä on itselle käynyt. Jollekin muulle se voi taas sopia ihan hyvin.  

1. Liika juopuminen menomatkalla, menee ruokailu kokemus snadisti pilalle, jos on ollut sekakäyttäjä. Itselle pari kertaa näin käynyt ja se ei ole kyllä ollut kivakun ei jälkeen päin edes muista, mitä on syönyt, tosin kavereiden mielestä se on ollut erittäin viihdyttävää, sairaita kavereita.  

2. Liika juopuminen kotimatkalla. Muuten niin kivan päivän päälle saa jäätävän krapulan ja seuraava päivä on pilalla.
  
3.Takaisin tulessa satamasta  suuntaaminen Helsingin yöhön kodin sijasta, taas jäätävä krapula tuliaisena  

Ei muuta kun nokka kohti etelää, uusiin ruoka seikkailuihin  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti